Haber

Dünyanın ikinci sporcusu olan depremzede, üniversitede okuduğu şehirde seçmelere hazırlanıyor.

DEPREM’in büyük yıkıma yol açtığı Diyarbakır’da evleri hasar gören Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYU) Beden Eğitimi ve Antrenman Merkezi. Spor Milli sporcu Taner Kalkan (23), Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Antalya’da yapılacak milli takım seçmelerine üniversitenin spor merkezinde antrenman yaparak hazırlanıyor. Kalkan, geçen yıl Samsun’da 60 kiloda dünya ikincisi olduğunu, depremin ardından geldiği Van’da depremi unutmaya çalıştıklarını ve seçmelere hazırlandığını söyledi.

Van YYÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi milli atlet Taner Kalkan, 13 yıl önce başladığı wushu kung fu’da antrenörleri eşliğinde birçok başarıya imza attı. Katıldığı müsabakalarda 6 Türkiye, 2 Balkan ve 1 Avrupa şampiyonluğu kazanan Kalkan, 21-30 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun’da düzenlenen ve sporcuların katıldığı Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası (FISU) müsabakalarında dünya ikincisi oldu. 56 ülkede 433 üniversiteden 100 sporcu.

Diyarbakır’da ailesiyle birlikte yakalanan ve Kahramanmaraş’ta büyük yıkıma neden olan depremde evleri hasar gören Taner Kalkan, üniversitenin spor bölümünde antrenman yaparak Wushu Kung Fu Federasyonu’nun Antalya’da yapacağı milli grup seçmelerine hazırlanıyor. merkez. Kalkan’ı Zübeyde Hanım Özel Eğitim Ortaokulunda görev yapan kick boks ve muaythai milli takımı ve wushu antrenörü Sinan Ağlar (43) çalıştırıyor. ‘ANTRENMANLA UNUTMAYA ÇALIŞIYOR’ Taner Kalkan, beyin sarsıntısının travmasını yumruklarıyla silmeye çalıştığını belirterek, “Deprem bizi çok etkiledi. Korkunçtu. Hala moralim bozuk. Beyin sarsıntısının travmasını antrenman yaparak atlat beni daha yetkin hissettir diye.Ailem Diyarbakır’da ben Van’dayım.Evim depremde hasar gördü.Ailem hala çadırlarda yaşıyor.Eve giremiyorlar. Üniversiteler uzaktan eğitime geçtiği için burada eğitimimi yapmak ve önümüzdeki günlerde Antalya’da yapılacak olan ulusal grup seçmelerine hazırlanmak için Van’a geldim.Avrupa’yı en iyi şekilde temsil etmek.Büyük bir deprem oldu. Antrenman yaparak unutmaya çalışıyorum” dedi.

Kick Boks ve Muaythai Milli Takım Antrenörü Sinan Ağlar, 2011 Van depreminde yakınlarını kaybeden çocukları kickboksa kazandırdıklarını ve bu çocukların bir kısmının Türkiye ve Avrupa şampiyonu olduğunu belirtti. Konu bağımlısı ve sosyal sorunları olan çocuklarla da ilgilendiklerini ve onları spora kazandırdıklarını anlatan Ağlar, “Van depreminde anne ve babasını enkaz altında kaybeden çocuklarımızı, Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları Beden Eğitimi bölümünü bitirdiler Taner geçen yıl da dünya ikincisi oldu Kahramanmaraş Depremde ailesinin yaşadığı Diyarbakır’daydı Van’a geldi Van’da antrenman yapıyor YYU’nun spor tesislerinde özellikle depremden etkilenen sporcularımızı burada yetiştiriyoruz.Dünya ikincisi olmasının yanı sıra Türkiye, Avrupa ve Balkanlar’da şampiyonluklar elde etti.Depremden etkilenen tüm sporcularımıza kucak açtık. 50’ye yakın çocuğu bu şekilde hazırlıyoruz. Taner’i de şampiyonluğa hazırlıyoruz. İnşallah dünya şampiyonu olur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu